Antrax Oy – Suomen eniten kasvanut rakennusliike

Yleensä eniten kasvaneiden yritysten listalla ajattelisi olevan niitä lehtien palstoille paistattelevia IT-firmoja ja muita trendikkäitä aloja, mutta Kauppalehti toi meille melkoisen yllätyksen.  Olimme täysin huomaamattamme sijoittuneet koko Suomen 20. eniten kasvaneeksi yritykseksi! Tämä tarkoittaa samalla sitä, että olemme viimeisen kolmen vuoden aikana eniten kasvanut rakennusliike.

Ällistyksestä toivuttuamme oli tämä kuitenkin iloinen yllätys ja meille suuri kunnianosoitus, kun hyvä työmme asiakkaiden rakennushankkeiden parissa on tuonut ihan valtakunnallistakin huomiota.

Kuva 1. Sata Suomen nopeinta kasvajaa

Miten päädyimme listalle?

Isoin kiitos kaikesta kuuluu tietysti asiakkaillemme, jotka ovat luottaneet meihin ja halunneet tilata hankkeita meiltä uudestaan ja uudestaan. Toisena yhtä tärkeänä tekijänä ovat olleet työntekijämme, jotka ovat onnistuneet hankkeissa ja halunneet tehdä hyvää työtä ylpeinä omasta ammattitaidostaan.

Koko kasvu on sinänsä tapahtunut hyvin luonnollisesti ja huomaamatta, kun asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä tekemiseemme ja tarjonneet tehtäväksemme enemmän ja isompia projekteja mihin taas me olemme vastanneet palvelemalla heitä parhaan kykymme mukaan. Tästä on syntynyt positiivisen kehityksen kehä, jossa kaikki ovat voittaneet: asiakkaamme ovat saaneet hyvää palvelua ja me hyviä projekteja tehtäväksemme mukavien asiakkaiden kanssa.

Miten menee nyt?

Kasvajalistalle pääsy on kuitenkin peräpeiliin tuijottamista, mutta mikä sitten on nykytilanne?

Tänä vuonna olemme lähteneet avaamaan enemmän peliä myös uusien asiakkuuksien suuntaan, kun alkuperäinen kasvu on perustunut lähinnä muutamiin asiakkuuksiin, joita hyvin palvelemalla saavutimme nykyisen jalansijan. Olemme kuitenkin kokeneet, että jotta yritys voisi kehittyä pitää sen saada myös uusia asiakkuuksia jatkuvana virtana, jotta jalansijasta alkaisi kasvaa vahvat perustukset kestävään liiketoimintaan.

Tämä onkin onnistunut hyvin kiitos hyvien palautteiden ja referenssien, joita olemme saaneet asiakkailtamme. Uusina asiakkaina olemmekin saaneet pari isompaa yhtiötä Helsingin pörssin päälistalta (he haluavat omasta tahdostaan pysyä salassa) sekä esimerkiksi Helsingin VPK Ry:n, jolle olemme toteuttamassa uutta paloasemaa.

Työntekijäpuolelle olemme myös saaneet vahvistusta parin uuden työnjohtajan verran. He ovat mahdollistaneet sen, että olemme pystyneet vastaamaan myös näihin uusiin asiakkuuksiin, joita olemme saaneet ja joita vielä on tulossa.

Kokonaisuutena kuluva tilikautemme näyttääkin vahvalta ja liikevaihtomme on lähes kaksinkertaistumassa noin 5 – 6 miljoonan euron tasolle. Tämä tarkoittaisi, että olisimme ensi vuonnakin Kasvaja listalla – tosin silloin se ei olisi enää samanlainen kahvikuppeja läikyttävä yllätys mitä se tällä kertaa oli.

Minne olemme menossa?

Nyt kun on hyvään vauhtiin päästy niin meillä ei tosiaankaan ole tarkoitus jäädä tähän vaan jatkaa edelleen kasvun tiellä haastaen isompia kilpakumppaneitamme vahvuuksillamme eli tarjoamalla rehellistä puhetta ja palvelua rakennusmarkkinoilla ammattiasiakkaille. Tästä olemmekin saaneet kiitosta, kun niin hyvät kuin huonot asiat on projekteissa nostettu rehdisti esille.

Käytännössä kasvu tarkoittaa sitä, että haluamme palvella edelleen uusia asiakkaita vanhoja unohtamatta. Ja tietysti lienee sanomattakin selvää, että paremmin kuin muut rakennusliikkeet.

Tiedostamme kuitenkin, että tämä kasvu asettaa haasteita myös meille, koska haluamme, että myös kasvava joukko asiakkaita saa samaa hyvää laatua ja ammattitaitoa kuin tähänkin asti.

Taklataksemme tämän haasteen olemmekin yhdessä RALA:n (Rakentamisen Laatu Ry:n) kanssa hiomassa toimintajärjestelmäämme, jotta tekemisemme on jatkossakin papukaijamerkin arvoista.

Tästä kehitystyöstä kuuluu vielä myöhemmin lisää, mutta tavoitteena on siis saada Antraxille RALA sertifiointi, joka on kansainvälisen laadunhallintajärjestelmän ISO 9001 pohjalta suomalaisen rakennusalan erityistarpeisiin räätälöity toimintajärjestelmän arviointimenettely. Sillä varmistetaan, että tuotamme jatkossakin systemaattisesti hyvää rakentamispalvelua juuri sinulle asiakkaamme.

Sinulle papukaijamerkin arvoista palvelua?

Jos sinun hankkeesi kaipaisi vähän reippaampaa ja rehdimpää otetta niin ota yhteyttä toimitusjohtaja Antero Koskelaan, joka on malttamattomana jo odottelemassa soittoasi numerossa 050 492 4395 tai sähköpostiasi osoitteeseen [email protected] ja laitetaan hommat käyntiin! Jos mieluummin asioit täysin sähköisesti niin myös tarjouspyyntölomakkeemme tavoittaa meidät.

Ollaan yhteyksissä ja kiitos kaikille tähän asti matkassa mukana olleille ja jo etukäteen kiitokset tulevillekin tuttavuuksille!

Antero Koskela

Toimitusjohtaja

viimeisimmät kirjoitukset