toimistotilojen muutostyöt

PUMA Finland Oy:n pääkonttorin rakennus
Malminkartanonkuja 4, Helsinki

Urakka lyhyesti

Keväällä 2018 yhteistyökumppanimme Ecoreal lähestyi meitä kysyen onnistuisiko 1000m2 toimistotilojen muutos keskellä kesän kiireitä niin, että PUMA Finlandin väki pääsisi muuttamaan sisään uuteen pääkonttoriin lomien jälkeen.

Haaste tuntui isolta, mutta tehtävissä olevalta, joten päätimme, että vastataan myöntävästi haasteeseen ja niin kesäinen suurprojekti sai alkunsa.

Kaikki tilat käytiin perusteellisesti 6 viikon rypistyksen aikana läpi ja tiloihin syntyi niin uusitut toimistotilat, showroomeja PUMA:n tuotteiden esittelyyn kuin varastotilaakin.

Hanke luovutettiin aikataulussaan heinäkuun lopussa ja mekin pääsimme kesälomien viettoon samalla kun PUMA:n väki kantoi sisään uusimmat PUMA-tuotteet ja käynnistivät oman toiminsa.

Lue alta tarkemmin koko tarina. 

Tehdyt työt

Kesähelteillä haalarit niskaan?

Toukokuussa 2018 olimme jo tiukasti valmistautumassa kesälle sovittuihin projekteihin kun yhteistyökumppanimme Ecoreal lähestyi meitä kysymällä onko kesä jo täyteen bookattu vai vieläkö mahtuisi yksi projekti työn alle. Toimitusjohtaja Antero katseli hetken lomakalenteria ja totesi, että hanke on sen verran mielenkiintoinen ja sopiva referenssikohde kasvavalle rakennusliikkeelle, että tätä hommaa ei jätetä tekemättä tekemättä jos se meistä riippuu.

Laskimme hyvän tarjouksen työlle ja neuvottelujen jälkeen perjantaina 15.6.2018 nimet oli urakkasopimuspaperissa. Valmista pitäisi saada heinäkuun loppuun, joten taaskaan ei toimitilasaneerausprojekteille tyypillisesti ollut aikaa hukattavana.

Olimme onneksi kuitenkin tehneet siinä määrin kotiläksyjä, että olimme jo ennen urakkasopimuksen allekirjoitusta varmistaneet niin omat resurssit kuin hyvät alihankkijatkin työmaalle, että ihan pelkän valkokypärän ja mittanauhan kanssa ei tarvinnut lähteä maanantaina työmaata kohden.

Silmän kantamattomiin toimistokoppia

1000m2 on aika iso alue, isompi kuin monet pääkaupunkiseudun omakotitontit ja 6 viikon toimistotilojen muutostyöprojektille melkoinen työmaa.

Tämä mielessä tiesimmekin, että aikaa ei tosiaan ole hukattavaksi ja samantien kun ensimmäiset toimistokopit olivat löytäneet tiensä roskalavalle oli aika alkaa jo laittaa uusia tilalle, jotta aikataulussa on mitään mahdollisuutta pysyä.

Samoin talotekniikka-asennukset lähtivät samantien käyntiin sillä vanhat toimistotilat olivat edelliseltä vuosituhannelta eivätkä millään muotoa sopivat tämän vuosituhannen työskentelytavoille ja tarpeille. Talotekniikan osalta olikin edessä täyspäivistys missä tiloihin rakennettiin käytännössä sähköt uudelleen sekä nykyaikainen tietoverkko palvelemaan tiloihin tulevia PUMAlaisia.

Parissa viikossa vanhat toimistokopit olivat kuitenkin saaneet väistyä ja uuden rakentaminen oli jo täydessä vauhdissa.

Lasilla nykyaikaista ilmettä

Uudet toimistohuoneet koostuivat pitkälti lasielementeillä toteutuista seinistä käytävälle päin mikä toi tiloihin mukavasti valoa ja varsinkin näin 2021 vuoden koronan keskellä ajatus erillisistä, mutta samaan aikaan yhteisöllisistä toimitiloista mistä näkee minkälainen meno naapurihuoneen työkaverilla on ei ole yhtään hullumpi.

Lasiseinäelementit saatiin paikoilleen suhteellisen rivakasti ja täyttä häkää muita seiniä tasoittavia maalareitamme tietysti lohdutti, että lasiseiniä ei sentään tarvitse tasoitella ja maalata eli ainakin, jollain oli yksi murhe vähemmän. Projektinjohdolle lasiseinät tietysti tuottivat omat hikikarpalonsa otsalle, koska ne eivät ole mitään hyllytavaraa mitä käydään tiistaina hakemassa, kun maanantaina on havahduttu, että sellaisiakin pitäis saada. Lasiliike onnistui kuitenkin omalla tontillaan erinomaisesti ja tiloihin mitoitettiin ja teetettiin urakan puitteissa lasiseinät ajallaan ja projektijohdolla oli taas yksi murhe vähemmän murehdittavana.

Toimistotilojen lisäksi pääkonttorille tehtiin myös showroomtiloja missä PUMAlaiset ja asiakkaat pääsevät tutustumaan uutuuksiin niin että kaikilla pysyy tuntuma mikä on PUMAn sen hetken ja tuleva mallisto sekä varastotiloja mikä toimii tuotteiden välivarastona tarpeen mukaan

Loppusuoran hikikarpalot

Jos kesällä ei muutoin ole kuuma sisätyömaalla missä ilmanvaihto on pois päältä niin 6 viikon urakkapuristus ainakin saa hien pintaan.

Loppu alkoi kuitenkin häämöttää heinäkuun puolivälin jälkeen ja tiloissa näyttää valmiilta. Seinät oli pystyssä ja maalissa siltä osin kuin maalia tarvittiin, käytäville oli asennettu nykyaikaiset käytävämatot ja toimisto sekä muihin oleskelutiloihin kulutusta kestävät materiaalit. Enää vain kalusteet paikalle, ikkunoihin PUMA:n logot ja vastaanottoa kohden.

Varastotilojen puolella alkoi olla myös valmista ja nosto-ovet tuntuivat pelittävän mistä olisi kohta tulossa jo rekkalasteittain lenkkareita. Käyttöönottokokeet vielä kuntoon, remonttipölyt pois ja kohti kesälomia oli monella tässä vaiheessa mielessä. Tähän tavoitteiseen päästiinkin ja urakan vastaanotto pidettiin heinäkuun lopulla aikataulussa. Suurempiin juhliin ei kuitenkaan jäänyt näin tiukalla aikataululla aikaa vaan lenkkarit ja PUMAlaiset ottivat heti valmistuneen työmaan omakseen ja uuden pääkonttorin todellinen elämä alkoi.