RALA kävi tarkalla silmällä läpi laatumme – Lue miten kävi!

Aloimme toimistolla puhumaan jo syksyllä 2020, että meidän pitäisi ottaa askel eteenpäin. Haluamme voida näyttää sinulle tilaajana, että rakentamisen laatumme on kunnossa.  Kuka tahansahan voi aina sanoa, että laatumme on hyvää ja teemme työt kuin itsellemme, mutta kuka tätä uskoo?

Halusimmekin saada jotain konkreettista näyttöä sinulle tilaajana siitä, että meidän kanssamme projektisi hoidetaan laadukkaasti maaliin.

Tämän takia päädyimme hakemaan Rakentamisen Laatu RALA Ry:ltä pätevyystodistusta. Todistuksen myöntäminen vaatii, että RALA puolueettomana rakentamisen laatuun erikoistuneena yhdistyksenä on varmentanut, että laatumme on kunnossa. Tämä taas näyttäytyy tilaajana sinulle yhtenä lisämerkkinä siitä, että voit pyytää meiltä tarjouksia ja valita meidät sinulle tärkeiden urakoiden toteuttajaksi.

Mikä on RALA pätevyys?

RALA:n tavoitteena on luoda rakentamiselle lähtökohdat, jotka johtavat parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Heidän myöntämä pätevyystodistus on yksi työkalu, jonka avulla varmistetaan urakoitsijan laadun tuottokyky resurssien osalta.  Arvioinnin kohteena ovat niin henkilöstö, kalusto, toimintajärjestelmät kuin taloudellisetkin resurssit.

Näiden lisäksi tietysti tärkein painoarvo on projekteilla, jotka yritys on toteuttanut. Pätevyystodistukseen arvioidaan, miten hankkeet ovat menneet ja varmistetaan tilaajilta, että työt ovat sujuneet mallikkaasti.

Arvioimalla kaikkia näitä asioita yhdessä lautakunta lopulta päättää, myönnetäänkö yritykselle RALA-pätevyys.

Jos kaipaat lisätietoa RALA:sta pääset tästä heidän sivuilleen.

Kohti pätevyyttä

Keskustelujen jälkeen tuntui, että meidän on haettava RALA pätevyyttä, sillä RALA määrittelee itsensä puolueettomaksi ja läpinäkyväksi organisaatioksi, joka vaatii samoja ominaisuuksia myös asiakasyrityksiltään. Erityisesti tämä puhutteli meitä, sillä olemme omaksi sloganiksemme ottaneet vastaavia arvoja huokuvan lauseen ”rehellistä puhetta ammattirakennuttajille”.

Ensi alkuun määrittelimme, mille työlajeille haemme pätevyyttä. Päädyimme, että haetaan nyt alkuun päätoimialallemme eli pääurakointiin koskien korjausrakentamista ja muutostöitä.

Tämän toimialan kohteiden osalta RALA edellytti, että näiden projektien arvojen on oltava yli 200 000 euroa. Kävimme läpi tähän mennessä tekemämme työt ja päädyimme siihen, että voimme hyvillä mielin esittää kaikkia tähän mennessä tekemiämme yli kynnysarvon ylittäviä kohteita referenssikohteiksemme.

Seuraavana askeleena oli antaa tiedot muista olennaisista asioista eli kalustosta, henkilöstöstä, toimintajärjestelmästämme ja taloudestamme.

Kaiken aineiston toimittamisen jälkeen kävimme keskusteluja RALA:n kanssa. Kaikki oli heidän mielestään hoidettu oikein mallikkaasti, eivätkä he nähneet mitään estettä pätevyyden myöntämiselle. Keskustelujen jälkeen jäimmekin vain odottamaan, pätevyyslautakunnan viimeistä tuomiota.

Olemme RALA pätevä rakennusliike

Lautakunnan kokouksen ja pienen odottelun jälkeen silmiimme osuikin LinkedIniä selatessa ilahduttava uutinen; Antrax Oy:lle on myönnetty RALA pätevyys! Tässä olikin syytä juhlaan, sillä kevään tärkeä laadunvarmistus ponnistus oli saanut arvoisensa päätöksen.

Tämän ei niin mahtipontisen ensimmäisen tiedon jälkeen saimme virallisen pätevyystodistuksen, joka on nähtävissä ajantasaisena RALA:n sivuilla. Se on myös liitetty osaksi Tilaajavastuuraporttiamme, jolloin kaikki voivat reaaliaikaisesti varmistaa, että meillä on asiat kunnossa.

Laadukas toteuttaja sinun hankkeillesi?

Jos sinun hankkeesi kaipaavat laadukasta ja tehokasta toteuttajaa ripauksella hyvää huumoria niin ota ihmeessä yhteyttä. Antero ei malta odottaa puheluasi numerossa 050 492 4395. Jos asioit mieluummin sähköpostilla, niin yhtä mielellään nekin otetaan vastaan osoitteeseen antero.koskela[ät]antrax.fi tai antrax[ät]antrax.fi

Jos kuitenkaan nämä korulauseet RALA pätevyydestä eivät vielä riittäneet sinulle niin käy tutustumassa kaikkiin referenssikohteisiimme (myös niihin kynnysarvot alittaviin pienempiin, mutta silti rakkaisiin projekteihin) ja lue tarinoita, miten todellisuudessa hoidamme hankkeemme referenssisivuiltamme.

viimeisimmät kirjoitukset