Nopea toimistoremontti
Rakennuttajatoimisto Misor-Rakenteen uudet toimitilat
Malminkartanonkuja 4, Helsinki

Urakka lyhyesti

Lokakuussa 2021 asiakkaallamme Sagaxilla ja heidän rakennuttajakonsultillansa HTJ:llä oli haasteena saada uudet 420 m2 toimistotilat valmiiksi marraskuun loppuun.

Koko projektiryhmällä oli kuitenkin kova luottamus siihen, että tilat saadaan kuntoon, kun olimme toteuttaneet aiemminkin onnistuneesti vastaavia muutostöitä nopealla aikataululla niin Sagaxille kuin HTJ:llekin. Lisämausteensa projektiin toi vielä se, että vuokralaiseksi tiloihin oli tulossa Rakennuttajatoimisto Misor-Rakenne Oy.  Eli valvovista silmäpareista ei ainakaan olisi tässä projektissa pulaa.

Itse remontissa oltiin toteuttamassa Misor-Rakenteen vuokraamiin uusiin tyhjiin toimistotiloihin toimistohuoneita, avokonttoritilaa, uudet wc-tilat, neuvotteluhuonetiloja sekä muutoksiin liittyvät sähkö-, LVI- ja tietoliikennemuutostyöt.

Tehdyt työt

Toimistoremontti vauhdilla liikkeelle

Urakka-ajan ollessa kuusi viikkoa tiesimme taas, ettei aikaa ole hukattavaksi, vaan homma pitää saada vauhdilla liikenteeseen. Purkutyöt lähtivätkin käyntiin ennen kuin sähköiset allekirjoitukset urakkasopimukseen olivat ehtineet vanheta päivääkään.

Purkutöiden ja koko työmaan osalta lisähaasteena oli, että kyseessä on käytössä oleva toimistokiinteistö, missä pitää huomioida myös viereisissä tiloissa työskentelevät muut toimiston käyttäjät. Kiinteistö oli myös huomattavan suuri ja tarvikkeiden kuljetusmatkat rakennuksen toisessa päässä oleville tavarahisseille laskettiin kymmenien metrien sijasta sadoissa metreissä. Tämä tarkoitti, että hiki tulee lentämään niin purkujätteiden pois kuljetuksessa kuin uutta materiaali tuodessakin.

Purkutyöt saatiin kuitenkin valmiiksi suunnitellusti parissa viikossa, ja koska tiedossa oli urakan tiukka aikataulu, niin samaan aikaan lähdettiin jo rakentamaan uusia väliseiniä, jotta sähkö- ja LVI-asentajat pääsivät mahdollisimman pikaisesti tekemään omia muutostöitään.

Suunnitelmat tarkentuvat

Kuten remontoinnissa yleensä, kun tilat alkavat hahmottua paremmin ja käyttäjä pääsee miettimään tilojen todellista tarvetta, syntyy usein uusia ajatuksia siitä, miten tilat palvelisivat parhaiten heidän tarpeitaan. Niin tapahtui tässäkin ja käyttäjältä tulikin pyyntö, että tiloihin pitää saada erillinen lounge työntekijöiden viihtymisen parantamiseksi sekä sähkö- ja tietoliikennepisteitä tarvitaan lisää, jotta tilat palvelisivat mahdollisimman hyvin käyttäjän tulevia tarpeita. Lisätöidenkin toteutus sovittiin tehtäväksi urakan aikana, koska Misor-Rakenteen piti päästä muuttamaan sovittuna aikatauluna huolimatta siitä, että työn laajuus lisääntyikin.

Samaan aikaan myös tilaaja ja rakennuttajakonsultti tarkensivat omia suunnitelmiaan, ja urakan alussa vielä auki olleet ilmanvaihtosuunnitelmat saivat lopullisen muotonsa. Lisäksi valaistus päätettiin vaihtaa samassa yhteydessä loisteputkivalaistuksesta LED-valaistukseen, jotta koko kiinteistön energiatehokkuutta saadaan parannettua.

Tarkentuneiden suunnitelmien kanssa urakan edistämistä jatkettiin samalla innokkaalla draivilla, ja työnjohtomme sovitteli työmaalle mahtumaan samaan aikaan niin jäähdytysjärjestelmän, ilmanvaihdon, vesi- ja viemäriputkien kuin sähköjenkin kimpussa ahertaneet asentajat jo aiemmin saapuneiden rakennusmiesten sekaan.

Valmista pintaa alkaa syntyä

Kolmen viikon tiukan urakoinnin jälkeen tilat alkoivat jo saada lopullisen muotonsa väliseinien alkaessa olla valmiina. Tällöin maalarimme pääsivät työmaalle muiden rakentajien joukkoon ja valmista pintaa alkoi syntymään kattoihin ja tasoitteiden kuivumisen jälkeen myös seinille. Maalarien ja muiden rakentajien yhteispeli oli ajoittain kuin tanssia, jossa seinien maalaukset, lasiseinä-, väliovi, kaluste- ja talotekniikka-asennukset etenivät jouhevasti rinta rinnan. Lopputuloksena tästä tanssista oli valmista pintaa niin tilaajan kuin rakennuttajakonsultinkin ihasteltavaksi.

Matkan varrella työnjohtomme joutui myös ratkomaan erilaisia ongelmakohtia ja yhteensovituksia, koska nopealla aikataululla tehdyssä suunnittelussa ei ollut huomioitu läheskään kaikkea detaljitasoa projektissa, vaan työmaalle jätettiin ratkottavaksi esimerkiksi uusien vessatilojen välipohjarakenteet, aukotettavan tiiliseinän tuenta, väliseinärakenteet ja lasiasennusten toteutus, mitkä työnjohtomme ratkoikin kiitettävästi yhdessä HTJ:n rakennuttajakonsultin kanssa.

Kun urakka-aika on tiukka, niin yhtään päivää ei ole hukattavaksi, vaan viimeisellä viikollakin työt olivat vielä päivän tarkkuudella aikataulutettuja niin, että palamattoasennukset ja listoitukset saatiin valmiiksi ennen loppusiivousta, mille oli varattu viimeiset kaksi päivää ennen luovutusta.

Isolla porukalla ihmettelemään valmista lopputulosta

Tilojen vastaanottopäiväksi oli sovittu perjantai 29.10.2021, jolloin paikalle oli tulossa jo aiemmin mainittu mittava silmäparikokoelma rakennusalan osaajia, kun paikalla oli niin käyttäjä rakennuttajatoimisto Misor-Rakenteen edustaja, rakennuttajakonsultti HTJ:ltä kuin tilaajan toimivan Sagaxinkin edustaja. Astelimme kuitenkin työnjohdon kanssa paikalle itseluottamusta puhkuen, sillä olihan tilat tehty viimeisen päälle.

Vastaanottokatselmus olikin nappisuoritus ja saimme kehuja niin tilaajan kuin käyttäjänkin suunnalta. Erityisesti tilaajan edustaja Sagaxin kiinteistöpäällikkö Janne Immeli kehui sitä, kuinka hänellä oli koko urakan ajan vahva luottamus siihen, että projekti tulisi onnistumaan niin aikataulun kuin laadunkin puolesta, mikä on heille ensiarvoisen tärkeää erityisesti, koska tilat olisivat tulossa itsekin rakentamisen valvontaa suorittavan rakennuttajatoimisto Misor-Rakenteen käyttöön, jolle tilat ovat käyntikortti omastakin valvontaosaamisesta.

Vastaanotossa projektin rakennuttamisesta ja valvonnasta vastannut rakennuttajakonsultti totesikin, että hän nyt joutuu viran puolesta täältä kaivamaan jotain vikaa, mitä nyt löydettiinkin parin puutteen verran. Nämä sovittiin korjattavaksi heti maanantaina, samalla kun sovittiin vielä muutamista lisämaalaus- ja sähkötöistä, mitkä haluttaisiin toteuttaa tässä yhteydessä nyt kun hyvä urakoitsija on jo kerran työmaalla.

Toimistoremontti tai muu projekti sinulle?

Jos sinä kaipaat toimistoremonttia tai muuhun toimitiloihin liittyvään remonttiprojektiin rivakkaa ja reipasta toteuttajaa, jonka kanssa hanke sujuu hymyssä suin. Niin ota yhteyttä toimitusjohtajaamme Antero Koskelaan, joka jo malttamattomana odottelee soittoasi numerossa 050 492 4395 tai sähköpostiasi osoitteeseen [email protected] annamme mielellämme tarjouksen ja neuvomme hankkeen läpiviemiseen sinulle.

Jos asioit mieluiten sähköisesti niin voit täyttää myös tarjouspyyntölomakkeemme tässä.

Lisää kuvia projektista löytyy vielä alta ja jos haluat tutustua muihin referensseihimme ne löytyvät referenssit sivultamme.

Antero Koskela

Toimitusjohtaja