TOIMITILOJEN RAKENTAMINEN

Liiketoiminta kasvussa?

Uusi myymälä, tuotantohalli tai varastorakennus räätälöitynä sinun tarpeisiisi?

Uudet tilat uudet mahdollisuudet

Uusi rakennus tarjoaa parhaat mahdollisuudet tehdä tiloista juuri sinun ja käyttäjien tarpeisiin sopivat. Oli kyseessä sitten tuotanto-, varasto- myymälä tai jokin muu tila.

Uusia tiloja suunniteltaessa voidaan ottaa parhaiten huomioon erilaiset tarpeet niin tilojen käytön, energiatehokkuuden, muunneltavuuden, kustannustehokkuuden ja muiden asioiden suhteen mitkä ovat sinulle ja/tai käyttäjille merkityksellisiä.

Meidän suuntaan esitettyjä isoja kysymyksiä ovat yleensä 

  • Mitä uusi toimitila maksaa ja mikä on neliöhinta?
  • Mikä vaikuttaa neliöhintaan?
  • Kuinka kauan työt kestävät?
  • Mitkä ratkaisut vaikuttavat ylläpitokustannuksiin ja mitä vaihtoehtoja on?

Vastaan näihin kysymyksiin ja muihin olennaisuuksiin liittyen toimitilojen rakennukseen alla ja lisätietoja kaikkeen saat Anterolta, jonka yhteystiedot ovat vieressä.

 

Kysymyksiä, tarjouspyyntö?

Laita minulle viestiä tai soita!

Antero Koskela

Toimitusjohtaja

Kokonaisurakointi

Suunnitelmien mukaan valmiiksi tehtynä!

Tuotantotilat
Varastot
Myymälät ja toimistot

Osaurakointi

Jakamassa kokonaisuutta pienempiin osiin?

Runkourakat
Sisärakennusurakat
Talotekniikkaurakat

Suunnittelu ja projektijohto

Hiotaan projektia valmiiksi toteutusta varten

Arkkitehti- ja rakennesuunnitelmat
LVI- ja sähkösuunnitelmat
Projektijohto

KVR-urakointi

Kokonaisvastuullinen rakentaminen

Koko hanke suunnittelusta
toteutukseen
Avaimet käteen toimituksena

Sinun tai meidän suunnittelemana

Usein kun meihin otetaan yhteyttä niin on tiedossa jo tontti johon rakennus tulee sijoittumaan ja hankkeelle on mahdollisesti myös jo suunnitelmat olemassa toisiaan taas ei.

Mikäli sinulla on jo suunnitelmat voimme auttaa sinua muokkaamaan suunnitelmia kustannustehokkaampaan suuntaan sekä antaa projektille kustannus- ja aikataulutietoutemme, jolloin saadaan hiottua suunnitelmiesi toteutuskelpoisuutta ja vaikutettua kustannuksiin vielä jossain määrin.

Mikäli sinulta puuttuu joitain suunnitelmia niin voimme tehdä myös puuttuvat suunnitelmat esim. rakenne-, lvi tai sähkösuunnitelmat niin, että suunnitelmat saadaan kuntoon ja projekti käyntiin.

Jos sinulta puuttuu vielä kaikki suunnitelmat ja haluat päästä helpolla niin KVR eli kokonaisvastuu rakentaminen on ratkaisusi. Tällöin hoidamme kaikki tarvittavat suunnitelmat ja kannamme vastuun koko rakennusprosessista alusta loppuun. Tällöin pystymme myös yhdessä sinun kanssa vaikuttamaan parhaiten siihen, että suunnitelmat saadaan hiottua kustannustehokkaiksi ja järkeviksi kun jo suunnittelupöydälle voidaan viedä kustannus- ja aikataulutietous mukana, jolloin vältytään tarpeettoman kalliilta ratkaisuilta ja voidaan optimoida rakennus vastaamaan juuri sinun tarpeitasi.

Kustannukset

Valtaosa hankkeen kustannuksista ratkaistaan jo suunnittelupöydällä (keskimäärin tutkimusten mukaan 70 – 80 prosenttia jos ollaan tarkkoja).

Tämän takia kaikista olennaisinta onkin miettiä mitkä ovat vaatimukset ja tarpeet rakennukselle esim. kuinka suuri ja korkea rakennuksesta tulee,  tehdäänkö rakennuksesta laatikko vai tuleeko siihen monimutkaisia muotoja, paljonko on tuotanto, varasto ja sosiaalitiloja, minkälainen lämmitysjärjestelmä, tuleeko jäähdytystä jne. Isot linjat ratkaisevat pääosin kustannustason.

Rakennusvaiheessa ei voida enää vaikuttaa siihen, että rakennuksesta tulee tarpeettoman iso tai siinä on liikaa sosiaalitiloja. Rakentaessa voidaan enää vaikuttaa noin 10 – 30% osuuteen kustannuksista mitkä koostuvat esim. työtapojen ja vaiheiden tehostamisesta, esim. käyttämällä esivalmistettuja elementtejä kustannus- ja aikasäästön takia, vaihtamalla materiaaleja edullisempiin tai tehdä elinkaarikustannuksiltaan järkeviä valintoja hankkimalla pitkäkestoisempaa tekniikkaa ja materiaaleja.

Koska suunnitellessa lukitaan jo valtaosa kustannuksista niin osallistummekin mielellään hankkeeseesi jo suunnitteluvaiheessa joko osana suunnittelutiimiäsi antaen kustannus- ja aikataulutietoa tai jos haluat päästä helpolla niin toteuttamalla koko hankkeen kokonaisvastuullisena KVR-hankkeena.

Jos sinulla on jo valmiit suunnitelmat niin tällöin käymme mielellään yhdessä kanssasi ne läpi ja etsimme mahdolliset paikat missä voitaisiin tehdä kustannustehokkaampia ratkaisuja, säästää työajassa, parantaa laatua tai muutoin muokata hanketta vielä lähemmäs tavoitteitasi.

 

Sinun toimitilojen rakennushanke käyntiin

Alkoiko tuntua, että olisimme sopiva kumppani hoitamaan sinun hankkeesi kunnialla maaliin?

Laitetaan hommat rullaamaan kohti toteutusta ja jätä meille tarjouspyyntö tarjouspyyntölomakkeen kautta.

Jos haluat lomakkeiden sijasta asioida suoraan ihmisen kanssa niin ota yhteyttä Anteroon, joka vastaa tarjouslaskennastamme soittamalla 050 492 4395 tai meilaamalla [email protected]

 

Antero Koskela

Toimitusjohtaja